Dospělé děti alkoholiků - Woititz, Janet Geringer (Columbus, 1998)
Autorka v knize vysvětluje, co to znamená být \"dospělým dítětem alkoholika\" a jaké to má důsledky pro jeho život. Popisuje myšlenky, pocity, postoje a reakce lidí, kteří vyrůstali v rodině, kde byl alkoholik. Ukazuje, jak byly jejich životy silně ovlivněny alkoholem, charakterizuje jejich vlastnosti a nejčastější problémy, mezi které patří hlavně nízká sebedůvěra a obtížné navazování sociálních kontaktů. Protože autorka léta pracuje v institutu, který těmto lidem pomáhá, nabízí i rady a konkrétní řešení, jak jim pomoci. Proto je kniha vhodná i pro poradenské pracovníky v oboru psychologie.
Keywords: Alcoholism; psychologie, klinická psychologie; charakteristiky rodiny; vztahy mezi rodiči a dětmi; Parent-Child Relations; adiktologie; alkoholismus; Family Characteristics; Personality Disorders; poruchy osobnosti