Choroby z civilizácie - Zikmund, Vladislav; Blažo, Pavol (Veda, 1983)
Publikace shrnuje do popularizujícího pohledu poznatky a názory, týkající se některých závažných stránek problematiky tzv. civilizačních nemocí, především psychosomatických chorob a jejich vlivu na člověka a lidstvo v současnosti i pro budoucnost.
Keywords: Life Style; Psychology; psychologie; civilizační nemoci; životní prostředí; Psychophysiologic Disorders; Environment; psychologie, klinická psychologie; životní styl; psychosomatické poruchy; Disease; nemoc; environmentální vědy