Stop nemocem - Husák, Tomáš (Pragma, 1998)
Autor shrnuje nejdůležitější rady pro zlepšení zdraví,jako např. snížení spotřeby živočišných potavin, omezení kouření, ale i vyhýbání se zázračným odtučňovacím kůrám. Vyvrací nejrůznější mýty a omyly v oblast stravování a dietologie, zaroveň varuje před účinky reklamy a lobbistickými zájmy potravinářských firem.
Keywords: Food, Organic; primární prevence; nutriční terapie, dietoterapie a výživa; VEGETARIÁNSTVÍ; zdravotní výchova; Menu Planning; Exercise Therapy; alternativní lékařství; jídelníček; biopotraviny; Primary Prevention; terapie cvičením