Masáž reflexních zón - Long, Aljoscha; Schweppe, Ronald P (Alternativa, 1998)
Kniha je napsána velmi názorně s mnoha vyobrazeními. Je určena především také pro samoléčbu a jsou zde specielní \"programy\" : např. snižování nadváhy, zlepšování pleti, zlepšování paměti. Ale především obsahuje návody na časté potíže jako je nespavost, nemoci z nachlazení, žaludeční potíže, bolesti zubů atd. Tělo se svými orgány je zobrazeno v reflexních zónách na povrchu nohou, rukou a uší. Poměrně jednoduchou masáží těchto zón lze dosáhnout zlepšení funkce organizmu. Masáž je příjemná a všestranně použitelná. Je možné ji zvládnout bez jakýchkoliv pomůcek. Návody, které kniha obsahuje, lze použít jak k samomasážím, tak v rodině nebo v profesionální praxi.
Keywords: alternativní lékařství; reflexní terapie; Reflexotherapy