Obecná patologická fysiologie - Trávníček, Tomáš (Avicenum, 1977)
Probírá význam celkového stavu organismu, iterakce organismu s prostředím, patologii imunity, poruchy vnitřního prostředí, metabolismu a výživy, patologii transkripce a translace, zabývá se změnami buněčného složení tkání,periodami, etiologií, patogenezí a některými projevy nemoci.
Keywords: Pathologic Processes; patologie; fyziologie; patologické procesy; Fyziologie; Physiology