Vybrané kapitoly z hygieny a preventivního lékařství. 2. díl, Doplňkové výukové texty - Šmejkalová, Jindra; Tejral, Jaroslav; Bendová, Marcela (Karolinum, 1999)
Skripta probírají příčiny onemocnění v pracovním procesu, řeší problematiku kouření a jeho odvykání a závěrem se zmiňují o psychologii práce.
Keywords: hygiena práce; preventivní lékařství; Occupational Health; veřejné zdravotnictví; pracovní lékařství; Preventive Medicine; Occupational Medicine