Encyklopedie pohlavního života 7-9 let - Verdoux, Christiane; Daure, Philippe (Slovart, 1992)
Kniha je určená pro děti od 7 do 9 let. Motto pro rodiče: Nebojte se toho, že vaše dítě dostane nějakou informaci ze sexuální oblasti předčasně, obávejte se však toho, že potřebnou informaci by nemuselo mít včas. Motto pro děti: Neboj se klást dospělým otázky o pohlavním životě. Máš právo vědět o této důležité oblasti života vše, co tě zajímá. Encyklopedie zpracovaná čtyřmi francouzskými lékaři - odborníky nabízí poučený pohled na lidskou sexualitu a její problémy jak z vědeckého, tak vztahového hlediska.
Keywords: sexuologie; Sex Education; sexuální výchova; psychosexuální vývoj; výchova dítěte; Psychosexual Development; Child Rearing; rodičovství plánované; zdravotní výchova