Normální a patologická láska : pohled současné psychoanalýzy - Kernberg, Otto F (Portál, 1999)
Autor vychází z psychoanalytického pojetí osobnosti a na jeho základě vysvětluje milostný život lidí. Rozebírá sexuální vývoj, biologické a psychologické faktory, které podmiňují přístup člověka k lásce, milostným a sexuálním vztahům. Kromě těchto obecných výkladů lásky, včetně sexuální lásky a erotické touhy, je velká část knihy věnována patologickým formám lásky - lásce s prvky masochismu, agresivity či narcismu.
Spektrum
Keywords: psychologie, klinická psychologie; psychoanalytická terapie; psychosexuální vývoj; Psychoanalytic Therapy; Sexuality; Psychoanalytic Interpretation; Psychosexual Development; sexualita; psychoanalytická interpretace