Přehled lékařské fysiologie - Ganong, William F (Avicenum, 1976)
První české vydání přehledné práce amerického fyziologa má sloužit jako doplněk československých vysokoškolských učebnic, dále jako materiál pro postgraduální studium i jako příručka pro lékaře. Vysvětluje fyziologii nervu a svalových buněk, činnost nervové soustavy, endokrinologii a metabolismus, funkce trávícího ústrojí, oběh, respiraci, tvorbu a vylučování moči.
Keywords: srovnávací fyziologie; Physiological Phenomena; fyziologie; Physiology, Comparative; fyziologické jevy