Vědomí - jeho struktura a organizace - Morávek, Milan (Avicenum, 1974)
Studie seznamuje s některými pokusy o definici vědomí, probírá vigilitu a její aparát, složitou problematiku vědomí sebe samého, subjektivní prožitek i patologii subjektivního prožitku. Zabývá se vztahem paměti a vědomí, rozměry a organizací vědomí, stavy bezvědomí aj. V závěru shrnuje názory na povahu vědomí, na vztah mezi vědomím a myšlením, na lokalizaci vědomí a další diskutované otázky.
Keywords: psychologie, klinická psychologie