Historie moru v českých zemích - Wondrák, Eduard (Triton, 1999)
Kniha mapuje historii a dopady morových epidemií v českých zemích. Pojednává o moru, morových ranách a boji proti nim, o zoufalství, strachu a nadějích i o nezodpovězených otázkách.
Keywords: History of Medicine; Plague; dějiny lékařství; mor