Francouzsko-český, česko-francouzský lékařský slovník - Bártová, Ludmila (Grada, 2000)
Nepostradatelná pomůcka pro odborníky z řad lékařů, kteří čerpají z frankofonní literatury. Zaujme jistě studenty medicíny, kteří se orientují na francouzštinu, ale i překladatele a tlumočníky z oblasti lékařské terminologie. Kniha vyšla v rámci programu účasti na publikační činnosti \"F. X. Šaldaa\" s přispěním francouzského Ministerstva zahraničních věcí, Francouzského velvyslanectví v České republice a Francouzského institutu v Praze s laskavou podporou Nadace Český literární fond.
Keywords: lékařské slovníky jako téma; Dictionary, Polyglot; slovník vícejazyčný; lékařství; všeobecná příručková díla a encyklopedie; lingvistika, lékařská terminologie; Jazyk francouzský; Dictionaries, Medical as Topic