Učebnice stomatologické protetiky : celostátní vysokoškolská učebnice - Voldřich, Miloš; Mareš, Mira; Černý, Karel; Rus, Robert (Státní zdravotnické nakladatelství, 1955)
Odborná, látku vyčerpávající a systematicky uspořádaná učebnice stomatologie, seznamuje i s vývojem prothetiky v posledních letech. Důraz je kladen hlavně na lékařské a diagnostické otázky. Stati technologické jsou pokud to základní úkol knihy dovoluje, podány stručně. K anatomii a fysiologii chrupu je přihlédnuto pokud souvisí se zhotovováním náhrad. Část všeobecná pojednává o stálém lidském chrupu a o ostatních složkách žvýkacího aparátu,oprothetickém instrumentáriu a o technologii. Ve speciální části jsou probrány prothetická diagnostika, náhrady defektního chrupu podle tříd, celkové zubní náhrady, fixační dlahy, zvyšování skusu a náhrady u dětí.
Keywords: zubní lékařství; stomatologická protetika; Prosthodontics