Integrace sluchově postiženého dítěte v mateřské a základní škole - Janotová, Naděžda; Svobodová, Karla (Septima, 1998)
V příručkách jsou vysvětleny základní předpoklady a podmínky pro školní integraci sluchově postižených, jsou zde rozebrány zásady, které musí učitel dodržovat při jejich výchově a vzdělávání. Učitel běžné školy najde v publikacích poučení o speciálních pomůckách a metodách péče o sluch a řeč ve výchovně vzdělávacím procesu. Bez povšimnutí nezůstala ani otázka spolupráce učitele s rodiči sluchově postižených dětí.
Keywords: zdravotní výchova; Education of Persons with Hearing Disabilities; Persons with Hearing Disabilities; Education, Special; sluchově postižení; speciální vzdělávání; výchova dítěte; výuka sluchově postižených; Child Rearing