Transezofageální echokardiografie do kapsy - Niederle, Petr; Mandysová, Eva (Triton, 2000)
Transezofageální echokardiografie (TEE) představuje v současné době dobře zavedenou a v naší zemi již dostatečně rozšířenou echokardiografickou metodu zobrazování srdce a hrudní aorty. Jejím úkolem je nejen detailní zobrazování nitrosrdečních struktur, ale i posuzování funkce srdečních oddílů, především levé komory a onemocnění aorty. Metoda je určena zejména kardiologům provádějícím transtorakální echokardiografická vyšetření a připravujícím se rozšířit vyšetřovací spektrum o TEE.Tato monografie má sloužit i jako vhodná pomůcka k rozšíření odborných znalostí lékařů první linie i specialistů nekardiologů. Ti se mohou seznámit s indikacemi k TEE vyšetření i s případnými komplikacemi. Kniha shrnuje poznatky autorů, vyplývající ze zkušeností s biplanární a multiplanární TEE při vyšetřování dospělých.
Levou zadní ; sv. 49
Keywords: kardiologie; chemie, klinická chemie; echokardiografie transezofageální; Echocardiography, Transesophageal; angiologie