Chirurgická prevence a léčba mozkové ischémie - Hejhal, Libor; Firt, Pavel (Avicenum, 1970)
Autoři uspořádali své poučení o rekonstrukci větví aortálního oblouku z písemnictví i z osobní praxe do kapitol, které jsou praktickým přínosem pro lepší porozumění následkům chorobného postižení tepen zásobujících mozek i etiologické, symptomatologické, diagnostické a léčebně chirurgické stránce problému. Ukazují perspektivy cévní chirurgie a vhodné cesty při odstraňování poruch, jež jsou zaviněny arteriosklerózou a ostatními obliterujícími nemocemi.
Keywords: neurochirurgie; neurologie