Spisy z let 1892-1899 - Freud, Sigmund (Psychoanalytické nakladatelství Jiří Kocourek, 2000)
Tématicky různorodé práce (kupř. Charcot, hypnóza, neurózy, obsese, hysterie) v zárodečné formě obsahují řadu atributů vrcholného systému (např. katartická metoda, význam sexuality, sny, symbolika nevědomí). Jednotlivé texty z let 1892 až 1899 přibližují počátek jedné z nejvlivnějších ideových koncepcí dvacátého století.
Sebrané spisy Sigmunda Freuda ; kn. 1
Keywords: psychoterapie; Hypnosis; Freudova teorie; Freudian Theory; hypnóza; psychologie, klinická psychologie; psychiatrie; Psychotherapy; hysterie; Anxiety Disorders; Hysteria; úzkostné poruchy