Porod - Fenwick, Elizabeth (Ikar, 1999)
Stručně, přehledně a srozumitelně zpracované praktické rady, doplněné spoustou obrázků, připravují nastávající maminky na období porodu a dobu bezprostředně po něm. Jednotlivé části knihy jsou zaměřeny na zdravou životosprávu v těhotenství, na speciální vyšetření před porodem, praktické přípravy před cestou do porodnice, volbu způsobu porodu, tišení bolesti při porodu apod. Podrobně jsou popsány jednotlivé fáze porodu a připojeny rady, jak se při nich chovat. Zmíněny jsou i speciální lékařské zákroky a situace při porodech. Poslední kapitola se zaměřuje na šestinedělí a návrat ženy do běžného života.
101 praktických rad
Keywords: gynekologie a porodnictví; Home Childbirth; Labor Pain; porod; zdravotní výchova; přirozený porod; porod doma; Natural Childbirth; Parturition; porodní bolesti