Hygiena dětí a dorostu - Lipková, Valerie; Součková, Jana (Avicenum, 1977)
Učebnice pojednává o úkolech hygieny dětí a dorostu, o hygienických požadavcích na dětská kolektivní zařízení, školy, školní kluby, internáty apod. Všímá si denního režimu dětí různého věku, hygieny pedagogického procesu, tělesné výchovy, stravování, rekreačních, preventivních protiepidemických opatření aj.
Učebnice pro zdravotnické školy
Keywords: environmentální zdraví; Hygiene; mladiství; Child; hygiena; zdravotnická zařízení; dítě; pediatrie; Health Facilities; Child Care; management, organizace a řízení zdravotnictví; péče o dítě; Environmental Health; Adolescent