Diagnostika náhlých příhod břišních pro praktické lékaře - Pavrovský, Josef (Avicenum, 1971)
Práce je vedena pouze po linii klinicky diagnostické, kterou přehlíží podle potřeb běžné lékařské praxe. Pojednává o příznacích, vyšetřování a hodnocení chorobných projevů u celé škály náhlých příhod břišních včetně zánětlivých a úrazových případů, krvácení do trávicí trubice, střevní neprůchodnosti a nemoci, které probíraný druh patologického stavu jen předstírají.
Keywords: chirurgie; urgentní lékařství