Poliomyelitis : epidemiologická, virologická a klinická problematika poliomyelitidy - Škovránek, Vilém (Státní zdravotnické nakladatelství, 1957)
Ve stati o epidemiologii dětské obrny jsou zhodnoceny dosavadní výsledky boje s touto epidemií a dány pokyny pro zdravotnická opatření. Další stati se zabývají virologií obrny, diagnostikou, přípravou a použitím vakciny. Připojeny směrnice pro kontrolu ochranného očkování.
Zdravotnické aktuality ; sv. 67
Keywords: epidemiologie; poliomyelitida; infekční lékařství; Poliomyelitis