Zdeněk Matějček : naděje není v kouzlech - Jandourek, Jan; Elblová, Markéta (Portál, 1999)
Shrnutí plodného života a práce prof. Matějčka v oblasti psychologického výzkumu i poradenské praxe formou rozhovoru s publicistou Janem Jandourkem a mladou psycholožkou Markétou Elblovou. Hovory o životě, setkáních s lidmi a psychologii přiblíží zkušenosti a postoje této významné a zajímavé osobnosti.
Rozhovory
Keywords: dětská psychologie; psychologie, klinická psychologie; významné osobnosti; výchova dítěte; autobiografie jako téma; Child Rearing; Autobiographies as Topic; Parent-Child Relations; Psychology, Child; Famous Persons; dějiny lékařství; vztahy mezi rodiči a dětmi; zdravotní výchova