Konvenční medicína a alternativní léčba v každodenním životě - Green, Caroline (Knižní klub, 2001)
Kniha popisuje 61 nemocí rozdělených do 6 kapitol s názvy: Hlava a dýchací cesty, Zažívací systém, Pohybové ústrojí, Kůže a vlasy, Ženské potíže a dětská onemocnění a Psychické poruchy. U každé nemoci jsou uvedeny její příznaky, příčiny (jsou-li známé), způsoby konvenční medikamentózní i alternativní léčby a vyobrazení léčivých rostlin a akupresurních bodů, napomáhajících k jejímu vyléčení. Publikace je doplněna stručným úvodem do metod alternativní léčby, jako je homeopatie, aromaterapie, akupresura, reflexologie, relaxace, vizualizace a používání léčivých rostlin.
Pro zdraví a krásu
Keywords: komplementární terapie; Complementary Therapies; terapie; akupresura; aromaterapie; Homeopathy; Acupressure; homeopatie; Aromatherapy