Tuberkulosa : současný stav a perspektivy boje proti TBC v ČSR - Křivinka, Rudolf (Státní zdravotnické nakladatelství, 1959)
Při vědecké radě ministerstva zdravotnictví byla vytvořena zvláštní komise zabývající se otázkami vyplývajícími z vládního usnesení z roku 1955, které zintenzivnilo boj našeho zdravotnictví proti tuberkulóze. První pracovní výsledky komise, publikované v této brožuře s textem vládního dokumentu, přinášejí příspěvky organizační, prevenční, epidemiologické a bakteriologické.
Zdravotnické aktuality ; sv. 129
Keywords: pneumologie a ftizeologie; tuberkulóza; Tuberculosis; veřejné zdravotnictví; infekční lékařství