Sex kontra kultura - Murín, Gustáv (Hynek, 1999)
Jedná se o pohledy na různé jevy týkající se sexu (např. prostituce, sexuální násilí, sex ve vězení, armádě či v církvi), který je u člověka ovlivňován nejen biologicky přírodou, ale také kulturou. Hlavní motto autora zní \"sex nenívšechno, je jenom základem všeho\". V jeho duchu předkládá čtenářům různé příběhy, případy, statistické údaje a výsledky výzkumů, jejichž společným tématem je sex - člověk - kultura - společnost. Čtivá, publicisticky sepsaná studie přistupuje velice otevřeně k často společností tabuizovaným tématům. Snaží se dokázat, že sexuální pud nelze kulturou potlačit. Pokud není společností ventilován, vždy se nějakým způsobem projeví. 1.3.1999 Kruš.
Puls ; sv. 1
Keywords: behaviorální vědy; sexualita; kultura; Sexuality; Sexual Behavior; pohlaví; náboženství a sex; Culture; Religion and Sex; sexuální chování; násilí; Sex; Violence; sexuální zneužívání dítěte; Child Abuse, Sexual