Anatomie s topografií a klinickými aplikacemi. I. svazek, Pohybové ústrojí - Petrovický, Pavel (Osveta, 2001)
Publikace určená medikům a všem zájemcům z řad lékařů a dalších zdravotníků se věnuje anatomii jak z hlediska systematického, tak topografického, a navíc se zřetelem k potřebám klinické medicíny. První svazek třídílné publikace je věnován anatomii pohybového ústrojí. Významnou součástí textu jsou schematizované obrázky, které dají čtenáři základní představu a přehled o studovaných partiích.
Keywords: Anatomy, Regional; Anatomy; anatomie topografická; anatomie