Psychologie v právu : úvod do forenzní psychologie - Netík, Karel; Netíková, Daria; Hájek, Stanislav (C.H. Beck, 1997)
Publikace se zabývá využitím psychologie v právní praxi, především pak v oblasti trestního práva. V první části autoři pojednávají o historii a obecných otázkách aplikace psychologie na řešení právních problémů a seznamuje čtenáře přístupnou a srozumitelnou formou s psychologickými aspekty prosazování práva v systému trestní justice. Další část je věnována dílčím problémům forenzní psychologie, především soudně psychologickým expertizám a kriminální psychopatologii doplněné o krátké případové studie z praxe.
Beckova skripta
Keywords: Criminal Psychology; Forensic Psychiatry; soudní psychiatrie; kriminální psychologie; zákonodárství jako téma; policie; sociální psychologie; Police; Legislation as Topic; zdravotní výchova; Prisons; lidská práva; psychologie, klinická psychologie; Psychology, Social; věznice; právo, zákonodárství