Nauka o zraku - Autrata, Rudolf; Vančurová, Jana (Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví, 2002)
Učební text se v části obecné zabývá vývojovými stádii zrakového orgánu a jeho anatomií. Druhá, speciální část pak pojednává o vrozených i získaných chorobách, vadách a změnách zraku. Text je určen PSS oboru oční optik, optometrista a oční technik.
Keywords: oční nemoci; refrakční vady; oční symptomy; poruchy zraku; Eye Manifestations; Ocular Physiological Phenomena; Vision Disorders; Optometry; oči - fyziologické jevy; Refractive Errors; oftalmologie; Ophthalmology; optometrie; Eye Diseases