Nové poznatky o mozku - Radil, Tomáš (Orbis, 1964)
Neurofyziologie má základní význam jak pro psychologii, vědu zatím nedoceněnou, tak pro léčení duševních a nervových poruch. Její současný stav zachycuje tento přehled. Pojednává o funkci a stavbě centrálního nervového systému, metodice výzkumu a o vztazích mozku k psychice a stroji. Filosofické problémy jsou řešeny v závěru.
Malá moderní encyklopedie ; sv. 44
Keywords: neurovědy; Neurophysiology; Central Nervous System; mozek; neurofyziologie; Research; centrální nervový systém; výzkum; Brain