Kosmetika - Bartošová, Ludmila; Zahradník, Miroslav; Vonášek, František; Lejhanec, Gustav (SZdN, 1961)
Kniha je určena především pro odborné kursy kosmetiky ministerstva zdravotnictví. Probírá stručně anatomii a fyziologii kůže, její hygienu a odbornou péči o ni. Nejobsáhleji se zabývá kosmetickými přípravky.
Keywords: fyziologie kůže; Skin Physiological Phenomena; dermatovenerologie; kůže; Skin; Beauty Culture; Hair; Skin Diseases; vlasy, chlupy; kožní nemoci; Hair Diseases; kosmetický průmysl; estetická medicína; nemoci vlasů