Laboratorní technika biochemie - Keil, Bořivoj; Šormová, Zora (Nakladatelství Československé akademie věd, 1959)
Všeobecná část obsáhlého díla pojednává o zařízení biochemických laboratoří, základních pracovních technikách, metodách fyzikálně chemických, manometrických a difúzních, o práci s izotopy a o zpracování pokusných dat. Speciální část, uvedená statí o vlastnostech bílkovin a nukleových kyselin, se zabývá metodami přípravy preparátů analytickým stanovením, zjišťováním struktury a obměňováním bílkovin, enzymatickou aktivitou a technikou práce s buněčnými částicemi. Rozsáhlý oddíl knihy obsahující tabulky, uvádí touto formou i odkazy na světové písemnictví.
Věda všem ; sv. 2
Práce ČSAV. Sekce chemická
Keywords: Clinical Laboratory Techniques; Biochemistry; chemie, klinická chemie; klinické laboratorní techniky; Laboratories; laboratoře; biochemie