Osteoartróza - Trnavský, Karel (Galén, 2002)
Praktický manuál podává stručnou formou přehled aktuálního stavu našich znalostí o osteoartróze ze všech hledisek. Knížka zkušeného autora je určena především praktickým lékařům, kteří se ve svých ordinacích s problémy pohybového aparátu setkávají nejčastěji, základní informaci však poskytne i odborným lékařům různého zaměření. Osteoarcróza je velmi časté onemocnění, přibývající s věkem, které zvláště postihuje kolena, kyčle, ruce a apofyzeální klouby páteře. Podstatná část knihy je věnována přehledu diferenciálnědiagnostických úvah vedoucích k včasnému zahájení adekvátního léčebného programu.
Repetitorium ; sv. 5
Keywords: Osteoarthritis; Joint Diseases; revmatologie; Rheumatic Diseases; revmatické nemoci; osteoartróza; nemoci kloubů