Endokraniosa : roentgenologický a klinický význam - Šilinková-Málková, Eva; Blažek, Oskar (Státní zdravotnické nakladatelství, 1958)
Monografie o souboru příznaků endokrianózy charakterizované rentgenologicky prokazatelnými změnami na lebce a určitými klinickými projevy. Obsahuje patologickou anatomii a histologii endokrianózy, část rentgenologickou a klinickou se souhrnným závěrem.
Keywords: patologie; Craniofacial Dysostosis; kraniofaciální abnormality; neurovědy; Craniofacial Abnormalities; kraniofaciální dysostóza