Intermediární metabolismus a jeho poruchy : pokroky v klinické patologické fysiologii intermediární výměny látkové - Hejda, Bedřich (Státní zdravotnické nakladatelství, 1959)
Lékařská monografie pojednává z klinického hlediska podle dnešního stavu světového výzkumu jednak všeobecně o intermediárních látkových procesech, jednak o jednotlivých kapitolách normálního a patologického metabolismu, zejména pokud jde o uhlovodany, lipidy, bílkoviny, nukleoproteidy a chromoproteidy. Připojeny jsou soupisy světové literatury
Keywords: biochemie; metabolické nemoci; Metabolism; metabolismus; vnitřní lékařství; Metabolic Diseases