Hroby, hrobky a mumie - Bahn, Paul G (Argo, 1997)
Výpravná publikace z pera doktora archeologie cambridgské univerzity seznamuje s nejvýznamějšími a nejzajímavějšími archeologickými nálezy hrobů a phřebišť z celého světa a přibližije tím jeden z aspektů starých kultur Mayů, Egypťanů, Číňanů atd.
Keywords: pohřební obyčeje; Death; balzamování; archeologie; Mortuary Practice; pohřeb; humanitní vědy a umění; Embalming; Burial; vykrádání hrobů; Archaeology; smrt; Funeral Rites; Grave Robbing; pohřbívání