Problémy psychiatrie v praxi a ve výzkumu (Státní zdravotnické nakladatelství, 1957)
Sborník, vydaný k 75. narozeninám vynikajícího čs. psychiatra a neurologa, prof. dr. Zdeňka Myslivečka, obsahuje kromě dvou črt o životním díle jubilanta čtyři desítky odborných prací z oboru neurologie a psychiatrie, jimiž autoři podávají obraz současného stavu čs. bádání v této oblasti lékařské vědy.
Keywords: Psychiatry; psychiatrie