Mikrosystémy akupunktury z hlediska současného poznání - Růžička, Radomír (Poznání, 2002)
Kniha představuje pokus o aplikaci současných poznatků matematiky, astronomie, geometrie, botaniky a jiných přírodních, ale i společenských věd v porovnání se systémy starých filozofií Východu (Číny, Indie, Egypta), a tím i vysvětlení základních zákonů akupunktury. Tradiční medicína Orientu je založena na energeticko-informační bázi, která je základní linií knihy.
Keywords: tradiční čínská medicína; komplementární terapie; akupunkturní dráhy; akupunktura; Meridians; alternativní lékařství; terapie; Medicine, Chinese Traditional; akupunkturní terapie; Acupuncture Therapy; Complementary Therapies; Acupuncture