Funkční regenerace periferních nervů - Gutmann, Arnošt (ČSAV, 1955)
Autor se zabývá pochody, které probíhají po přerušení nervů během regeneračního procesu. Probírá otázku obnovy motorické funkce a čití, rychlosti regenerace a adaptačních mechanismů centrální nervové soustavy, které se během procesu funkční regenerace uplatňují. Dvě kapitoly jsou věnovány otázce klasifikace a diagnosy nervových úrazů a léčebným zákrokům po těchto úrazech.
Práce Československé akademie věd. Sekce biologická ; sv. 6
Keywords: Peripheral Nerves; neurologie; neurovědy; regenerace nervu; periferní nervy; Nerve Regeneration; poranění periferního nervu; Peripheral Nerve Injuries