Umění žít šťastně : Buddhova Abhidhamma v praxi meditace a zvládání života - Frýba, Mirko (Argo, 2003)
Umění žít šťastně je knihou, ke které se čtenář vrací pro požitek z četby a pro poučení, jak stále lépe zvládat každodenní život pomocí meditace. Každý zná štěstí a radost z vlastní zkušenosti. Schopnost žít šťastně lze však také vědomě rozvíjet. V každodenním životě lze vytvářet podmínky, které otevírají prostor pro spontánní vznikání blahodárných stavů mysli. Kniha vysvětluje techniky meditace a postupy každodenního zvládání života, které vedou ke štěstí. Autor však nedává jednoduché rady, nýbrž nabízí praktické postupy a strategie tak, aby si je snadno každý sám prožitkově ověřil a pak kreativně použil. Umění žít šťastně učí metody, jak rozvíjet blahodárné stavy mysli – všímavost, radost, moudrost – a jak je využívat v každodenním životě.
Keywords: Yoga; Meditation; náboženské filosofie; buddhismus; jóga; Life Style; životní styl; humanitní vědy a umění; Buddhism; alternativní lékařství; Religious Philosophies; meditace