Infekce oka - Rozsíval, Pavel (Grada, 2003)
Publikace poskytuje čtenáři komplexní pohled na problematiku infekcí oka. Je podán přehled imunologických otázek spojených se záněty oka, imunosuprese, mikrobiologie a souhrn léčby. V klinické části s bohatou obrazovou dokumentací jsou systematicky probrána zánětlivá onemocnění očnice, jednotlivých částí oka, zvláštní kapitola je věnována problematice uveitid v dětství a zánětlivých komplikací očních operací. Kolektiv osmi předních odborníků pod vedením hlavního autora je zárukou kvality publikace.
Keywords: oční nemoci; oční symptomy; Eye Infections; Eye Manifestations; infekční lékařství; Ophthalmology; oftalmologie; oční infekce; Eye Diseases