Experimentální a klinická pathofysiologie nervové soustavy. Díl II, Přehled učeni I.P. Pavlova o vyšší nervové činnosti - Hrbek, Jaromír; Hrbek, Jan (Státní zdravotnické nakladatelství, 1956)
Nárys Pavlovovského učení o vyšší nervové činnosti, o její fysiologii a pathofysiologii, se statěmi o organických a funkčních poruchách nervové soustavy. Autoři referují o všech podstatných částech nauky; zobecňující these dokládají zjištěnými fakty a experimentálními poznatky.
Keywords: vyšší nervová činnost; nemoci centrálního nervového systému; Central Nervous System Diseases; neurovědy; Higher Nervous Activity