Hygiena výživy : příručka pro zdravotnické pracovníky - Morejnis, Izrail' Jakovlevič; Litov, M (Státní zdravotnické nakladatelství, n. p, 1954)
Příručkou pro zdravotnické pracovníky se zabývá potravinami z hlediska hygienických norem. Popisuje jejich změny vlivem mikrobů, jejich výrobu, uskladnění či dopravu. Probírá hygienické vybavení a hygienický provoz v potravinářských závodech, obchod s potravinami, otravy a nákazy potravinami nebo zdravotnické zákonodárství. Vychází z učení I. P. Pavlova.
Keywords: nutriční terapie, dietoterapie a výživa; Hygiene; nutriční vědy; environmentální zdraví; Poisoning; hygiena; fyziologie výživy; Nutritional Sciences; potraviny; environmentální vědy; Food; Nutritional Physiological Phenomena; Environmental Health; otrava; zemědělství a potravinářství