Stále tady : přijímání stárnutí, změn a smrti - Ram Dass (Pragma, 2002)
Ve své knize nám Ram Dass pomáhá zkoumat radost, bolest i příležitosti dozrávajících období našeho života. Nabízí nám nový pohled na oblast, která leží před námi. Věří, že nám tento pohled usnadní bouřlivý proces stárnutí, změn a umírání. V naší společnosti je stárnutí hlubokým zdrojem utrpení, a proto začal pořádat semináře zabývající se vědomým stárnutím. Svůj soucit vyjadřoval tím, že lidem ukazoval, co dělat a jak přistupovat k vlastním zkušenostem. Tím otvíral cestu druhým, aby dospěli k objevení svého ducha. Všechno, co prožil, ho činilo neobyčejně šastným, a proto začal pořádat veřejné přednášky, psát knihy a natáčet audio a videokazety. V té době si uvědomil, jaké utrpení vyvolává strach ze smrti. Začal jsem se stýkat s lidmi, kteří umírali – včetně své matky, otce, nevlastní matky, pacientů trpících rakovinou a AIDS a mnoha dalších lidí. Všem těmto lidem nabídl své znalosti vyšších úrovní vědomí.
Keywords: Geriatrics; Aged; geriatrie; postoj ke smrti; Attitude to Death; stárnutí; Death; senioři; etika, bioetika, lékařská etika; Aging; smrt