Nemoci štítné žlázy : otázky a odpovědi pro pacienty a jejich rodiny - Markalous, Bohumil; Gregorová, Marie (Triton, 2003)
Choroby štítné žlázy zasahují asi 6 až 7 % české populace, u žen středního a vyššího věku nejméně 15 %. Ženy jsou postiženy přibližně 2 až 5krát častěji než muži. V našem státě podstoupí ročně operaci štítné žlázy několik tisíc nemocných. Autoři v knize přibližují stavbu a funkci štítné žlázy, příštítných tělísek a jejich vyšetřování. Popsány jsou moderní neoperační a operační metody léčby a zásady předoperačního a pooperačního vyšetřování. Autoři uvádějí i některé běžně dostupné léky pro léčbu tohoto onemocnění. Autor : Bohumil Markalous, Marie Gregorová, Druh sortimentu : Kniha, Nemoci štítné žlázy, Jazyk : Čeština, Počet stran : 130 Autor knihy Bohumil Markalous, Marie Gregorová, Vydavatelstvo Triton,, Otázky a odpovědi při pacienty a jejich rodiny.
Keywords: Thyroidectomy; paratyreoidea; štítná žláza; Iodine; nemoci štítné žlázy; Parathyroid Glands; endokrinologie; Thyroid Diseases; tyreoidektomie; jod; Thyroid Gland