Knihovnické zkratky - Machová, Anna (Národní knihovna České republiky, 2003)
Kniha volně navazuje na publikaci Zkratky, informatika a knihovnictví, vydanou v roce 1994. V seznamu lze nalézt kromě zkratek institucí, organizací, mezinárodních i národních sdružení, spolků, automatizovaných systémů a sítí, standardů, publikací, konferencí, informačních nástrojů, zdrojů a produktů, i další zkratky entit, které s knihovnickým oborem zdánlivě nesouvisejí. Jednotlivé zkratky obsahují vlastní rozpis, překlad či výklad, rok vzniku, informace o instituci, která je původcem zkratky, popřípadě odkazy na příslušné webové stránky.
Keywords: knihovnictví, informační věda a muzeologie; knihovní věda; knihovnické třídění; Library Science; Abbreviations as Topic; Book Classification; zkratky jako téma