Špatné zacházení se seniory a násilí v rodině : průvodce pro zdravotníky a profesionální pečovatele - Tošnerová, Tamara (Univerzita Karlova, Ambulance pro poruchy paměti, 2002)
Příručka seznamuje a vysvětluje čtenářům co je míněno špatným zacházením se staršími občany, jak postupovat při podezření na tento jev. Jak se k problematice staví evropské státy, jaké právní možnosti nabízí ČR a na koho se obrátit.
Keywords: zneužívání seniorů; sociologie; Geriatric Nursing; Geriatrics; Geriatric Psychiatry; geriatrická psychiatrie; geriatrické ošetřovatelství; Social Welfare; geriatrie; sociální péče; senioři; Elder Abuse; Aged