Opravdové štěstí : pozitivní psychologie v praxi - Seligman, Martin E. P (Ikar, 2003)
V průběhu uplynulých desetiletí se psychologie věnovala především problematice duševních nemocí, avšak v současnosti by svoji pozornost měla zaměřit na pozitivní emoce a rozšiřovat silné stránky osobnosti. Pozitivní psychologie, toto nové terapeutické hnutí, by mělo vymezit cestu k dosažení horní hranice lidského štěstí a systematicky zvyšovat jeho prožitek. Seligman se tudíž snaží vyvrátit nemožnost trvalého zintenzivnění prožitku štěstí, neboť díky aktivnímu uchopení a následnému zmnožení pozitivních emocí v lidském životě lze cíle dosáhnout. Pozitivní psychologie naznačuje východisko z životních problémů a krizí!
Keywords: Life Style; Psychology; terapie; psychologie; emoce; psychoterapie; Self Concept; Psychotherapy; psychologie, klinická psychologie; životní styl; sebepojetí; Emotions