Studium plasticity embryonálních nervových buněk, užívaných při experimentální implantaci - Trojan, Stanislav; Pokorný, Jaroslav; Langmeier, Miloš; Mareš, Jan (Iga MZ ČR, 1997)
Cílem je studium parametrů transplantovaných neuronů, jejich korelace s přežíváním a zapojením a s úspěšností obnovy poškozených neuronálních okruhů. Výsledky mohou poskytnout předpoklady pro rozvinutí klinického výzkumu léčby některých mozkových poruch.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: neurovědy; Neurons; neurony; hipokampus; neuroplasticita; anatomie; transplantologie; Embryonic Structures; Neuronal Plasticity; Hippocampus; embryonální struktury