Diabetes mellitus I. typu ve vyšším věku - Anděl, Michal; Trešlová, Ludmila; Kraml, Pavel; Kučera, Petr; Perušičová, Jindra; Richterová, Anna; Karlová, Věra; Potočková, Jana (Iga MZ ČR, 1997)
Diabetes mellitus po 40.roce je považován téměř výhradně za DM II.typu. Alespoň 1/3 neobézních osob ve vyšším věku má však řadu charakteristik DM I.typu. Studium epidemiologických,biochemických a sociálních aspektů choroby.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: tvorba protilátek; dospělí; Adult; Autoantibodies; autoprotilátky; autoimunitní nemoci; vnitřní lékařství; komplikace diabetu; Diabetes Mellitus, Type 1; Glutamate Decarboxylase; glutamát dekarboxyláza; Antibody Formation; Autoimmune Diseases; diabetes mellitus 1. typu; Diabetes Complications; alergologie a imunologie