Studium cíleného působení konjugátů amatoxinů a fallotoxinů s vybranými nosiči (EGF, transferrin, hormony) na nádorové buňky - Hampl, Jan (Iga MZ ČR, 1997)
Popisovaný projekt se týká přípravy konjugátů vybraných nosičů (EGF. transferrin) s toxickými peptidy obsaženými v muchomůrce zelené (amatoxiny, falotoxiny) a jejich použitím k cíleně toxickému účinku na buněčné nádorové linie.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Protein Binding; nádorové buňky kultivované; Cytotoxicity, Immunologic; amanitiny; onkologie; faloidin; Tumor Cells, Cultured; Amanitins; Phalloidine; toxikologie; cytotoxicita imunologická; vazba proteinů